EMERGO Bouwnovatie – Innovatief nieuwbouw, renovatie & transformatie

Emergo actief in het aardbevingsgebied

Emergo actief in het aardbevingsgebied

Emergo is continu actief met het vergaren van nieuwe kennis en het ontwikkelingen van nieuwe inzichten. Ook op het gebied van het versterken van woningen in het aardbevingsgebied in Groningen. Emergo heeft een totaalconcept ontwikkeld voor zowel de renovatie tot als ook de nieuwbouw van aardbeving bestendige woningen. Inmiddels heeft Emergo een drietal projecten in ontwikkeling gekregen welke moeten voldoen aan het aardbeving bestendig bouwen in Noord Oost Groningen:

 
  • 13 woningen Meerstad te Groningen
  • 20 woningen Spijk en omgeving 
  • 26 woningen te Loppersum
 
Daarnaast zijn er gesprekken gaande met meerdere aannemers die actief zijn in het aardbevingsgebied om het concept van Emergo Bouwnovatie uit te rollen bij meerdere woningen in dit gebied.
 
De woningen te Spijk en Loppersum zijn bestaande woningen die na het door het renovatieproject aardbevingsbestendig worden. Daarbij wordt ook het Nul op de Meter concept toegepast.
 
De 13 woningen Meerstad te Groningen zijn nieuwbouw woningen. Deze woningen hebben een basis begane grond en 1e verdiepingsvloer in beton uitgevoerd. Het daarboven liggende deel is volledig in prefab HSB (hout skelet bout) uitgevoerd, aardbevingsbestendig conform de huidige norm.
 
Omdat Emergo de juiste disciplines in huis heeft, kunnen wij het juiste antwoord bieden op deze toch wel bijzondere vraagstukken.
 
Voor vragen kunt u altijd terecht op een van onze websites: www.emergohout.nl , www.emergobouwnovatie.nl  en www.emergo-engineering.nl

prefab-renovatie-daken-pv-emergo_3.jpg


Meer nieuws