EMERGO Bouwnovatie – Innovatief nieuwbouw, renovatie & transformatie

Proefwoningen Soesterberg - Energie-nul renoveren

Proefwoningen Soesterberg - Energie-nul renoveren

Onlangs heeft Emergo Bouwnovatie maatwerk prefab daken geleverd voor twee proefwoningen van woningcorporatie Portaal in Soesterberg. 

Innovatief bouwproces
In samenwerking met BAM W&R, heeft Emergo innovatieve daken ge-engineerd die onderdeel uitmaken van een soort ‘thee muts’, die over de bestaande woning is geplaatst. Het waterdichte geïsoleerde renovatie dak van het NOVA Frame systeem is voorledig bekleed met zonnepanelen aan beide zijden. Dit geeft niet alleen een vernieuwende en eigentijdse uitstraling maar zorgt ervoor dat het woning zelf voorzien is geworden van elektriciteit. De maatwerk renovatieelementen waren in de fabriek voorzien van de bevestigingsmaterialen voor de zonnepanelen waardoor de montage snel en veilig uitgevoerd kon worden.

Uiteindelijk doel
Voor 2020 wil de regering maar liefst 111.000 woningen energieneutraal maken in samenwerking met vier bouwbedrijven en zes woningcorporaties. Daarnaast is het de bedoeling dat uiteindelijk de woningcorporaties het geld van de energierekening ontvangen in plaats van de energiemaatschappijen. Van dit geld moeten de woningcorporaties weer verder investeren in verdere renovaties.

voorna_prefabrenovatie.pngpanneneraf.pngdakgemonteerd.pngMeer nieuws