EMERGO Bouwnovatie – Innovatief nieuwbouw, renovatie & transformatie

Stroomversnelling Heerhugowaard, in uitvoering

Stroomversnelling Heerhugowaard, in uitvoering

EMERGO renoveert samen met BAM in totaal 51 woningen naar Nul op de Meter in Heerhugowaard. 

Na de realisatie van twee succesvolle pilotwoningen in Soesterberg heeft de BAM in Heerhugowaard voor de innovatieve oplossingen en kwaliteit van EMERGO gekozen. In vijf weken tijd worden de jaren-60 woningen in Heerhugowaard voorzien van de NOVA Frame renovatie dak van EMERGO. 

stroomversnelling_heerhugowaard_foto4.jpg

Prefab kap met PV panelen in één dag


EMERGO levert en monteert nieuwe prefab kappen over het bestaande kapconstructie. Binnen één dag worden de oude pannen verwijderd en de nieuwe hoogwaardig geïsoleerde prefab dak-segmenten voorzien van dakramen en PV panelen aangebracht.
Deze kappen worden van tevoren ingemeten, in de fabriek op maat gefabriceerd en volledig afgewerkt. Samen met slimme detaillering zorgt dit ervoor dat de kappen met nagenoeg geen afval en zo min mogelijk overlast voor de bewoners gemonteerd worden.

 

PV cellen monteren op een steile dakhelling

 
Een extra uitdaging voor het project in Heerhugowaard is het werken op de steile daken. Het bemoeilijkt de montage van de PV-panelen. Daarom heeft EMERGO diverse hulpmiddelen ontwikkeld om de efficiëntie en veiligheid te waarborgen.

stroomversnelling_heerhugowaard_foto2.jpg

Lean bouwen betekent geen fouten maken

 
EMERGO wil foutloos bouwen want fouten maken kost tijd en geld. Om fouten te voorkomen, worden onder andere alle woningen van te voren 3D ingemeten. Op die manier ken je de exacte maten en kunnen er dus precies op maat gemaakte producten worden aangeleverd. De nieuwe dak-elementen worden met behulp van BIM en 3D tekenwerk virtueel gebouwd en gecontroleerd voordat de kant-en-klare daken gefabriceerd worden.

Het project Stroomversnelling

 
Het doel van het project Stroomversnelling is een win-winsituatie creëren voor het milieu, de woningcorporatie en de bewoners. De investering wordt betaald uit de bespaarde energielasten doordat de woningen zelfvoorzienend zijn. Hierdoor kunnen de huurders met gelijkblijvende woonlasten in een compleet vernieuwde, comfortabele en energie-efficiënte woning wonen.

stroomversnelling_heerhugowaard_foto1.jpg

EMERGO voor uw project

 
EMERGO is een teamspeler die graag betrokken is vanaf de conceptfase van elk project. Bij zowel Heerhugowaard als Soesterberg hebben we samen met de BAM de technische, economische en logistieke uitdagingen opgepakt. Het resultaat is een innovatief, hoogwaardig en kostenefficiënt product!
Het kan altijd beter! Daarom werken we verder aan nog betere producten en service. 


 

Meer nieuws